Yeni Ne Var ?

5 Mayıs 2015 Salı

Her Gün Şanslı Saç Gününüzde Olabilir misiniz?


    Saçımız iyi göründüğünde o güne artı bir puanla başladığımız eğer bir gerçekse saçlarımızı şansa bırakmamak yerine neler yapabiliriz?
     
Saç sağlığını etkileyen bir çok etken var. Bunları duygusal stres, hamilelik, menopoz gibi hormonsal değişimler, beslenme düzensizliği, troid hormonu ve genetik yatkınlıklar olarak sıralayabiliriz. Ayrıca saça sık sık şekil vermeyi, fön makinesinin ısısını, maşa, düzleştirici gibi sıcak aletleri, saç boyalarının içerisindeki kimyasalları da eklersek saçlarımız dört koldan saldırı altında !



Ne Yediğimiz Önemli

   Saç sağlığında yediklerimiz büyük rol oynuyor.Yeterli mineral ve vitamin almak,özellikle B7 vitamini (biotin) almak çok önemli. B7 saçların büyümesini sağlayan enzimleri çalışması için uyarıyor. Birçok kişinin problemi olan kahvaltı burada da önem taşıyor.Sabah ki enerji düşüklüğümüz saç köklerini de olumsuz etkiliyor.

Yıkayın
 
    Sanılanın aksine saçları sık yıkamak zararlı değil. Uzmanlar saçların günde bir kez yıkanmasının iyi olduğunu söylüyor.Sağlıklı saçlar temiz saç derisinde büyüyebilir. Su saça zarar vermez saça zarar veren kalitesiz şampuanlardır. Saçlarınızı yıkarken yapacağınız masaj kan dolaşımını hızlandıracak ve saç derinizi besleyecektir. Ancak herkes her gün saç yıkamaya vakit bulamayabilir özellikle şekil vermesi zahmetli olan saçlar söz konusuysa. Bu durumlarda kuru şampuanlar gününüzü kurtarabilir.


Mucize beklemeyin!

  Saçlarınızın ihtiyacına göre şampuan,bakım ürünü kullanarak ve haftada bir iki kez saç derisine uygulayabileceğiniz maskelerle daha güzel ve daha hızlı uzayan saçlara sahip olmanız mümkün. Ancak hiçbir şey saç kökü hücrelerinizi arttıramaz ama saç aktif uzama döneminde daha uzun kalır ve bir çok saç teli aynı anda bunu başarabilirse değişiklik gözle görülebilir.                              



Şunları Unutmayın;

 *Kullandığınız tarağın geniş dişli olmasına özen gösterin.

*Çok sıkı at kuyrukları ve topuzlar yapmayın bu saç köklerine zarar verir.

*Saçlarınızı çok ıslakken ya da çok kuruyken taramaktan kaçının. Bu saçlarınızın kırılma ihtimalini artırır. Saçlar en iyi nemliyken taranır.

*Her gün uzun saatler saçlarınızı eşarp altında bırakmayın. Mümkün olduğunda saçlarınızı açın. Saç kökleriniz hava almazsa dökülmeler başlar.

*Ev yapımı maskeleri bilinçsizce uygulamayın. Zira temizlemekte zorlanacağınız yağlar fazla yıkama yapmanıza neden olabilir bu yüzden her bitkisel yağ saçlarınıza iyi bir bakım sağlamaz. Yumurta ise saçlarınızı kaplayarak hava almasını engeller.

*Kına ile boyamadan önce iyi düşünün. Kına saçtan akmadığı için ancak saçlarınız kesildikçe kurtulursunuz. Üzerine saç boyası uygulanamaz ve sürpriz renklerle karşılaşma olasılığınız yüksek. Organik boyaları kınaya tercih edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...